Teama de schimbare: de ce apare și cum o putem depăși

Se spune că există schimbare fără progres, însă nu și progres fără schimbare. Adevărat. Totuși, uneori, ne e greu să facem anumite schimbări și chiar le amânăm. De ce? De teamă! Cu toate acestea, unele schimbări ne sunt utile și necesare. De ce apare teama în fața lor și cum o putem depăși?

1. Teama de necunoscut. Fie că e vorba de un nou loc de muncă, de dobândirea unor noi abilități, de renunțarea la un comportament nociv și înlocuirea lui cu unul folositor sau de orice altceva, nu vom cunoaște de la început toate detaliile. Iar atunci ne întrebăm: oare voi reuși? oare mă voi descurca? dacă mă fac de râs? dacă acest efort este în zadar?
Antidotul pentru teama de necunoscut este tolerarea ambiguității. Sincer, nici nu vom putea și nici nu trebuie să cunoaștem absolut toate detaliile unei situații înainte de a lua o decizie. Avem nevoie doar de câteva detalii, numărul necesar și suficient, pentru a ști că facem o alegere bună. Asta înseamnă să abandonăm nevoia de control excesiv și să-i permitem vieții, în mod rezonabil, să ne surprindă. Și dacă greșim? Din greșeli se învață! În fond, regretul ar fi mai mare dacă nu am încerca, nu-i așa?

2. Teama și dificultatea de a ieși din zona de confort. Nu e ușor să introducem noi activități pe lista noastră deja încărcată. E și mai greu să ne ținem de program și să le ducem la bun sfârșit. Presupune să ieșim din rutină, să facem lucruri pe care nu le-am mai făcut. Și e peste mână, pentru că ne-am obișnuit în alt mod.
Autoanaliza și plăcerea sunt ajutoarele pentru a putea ieși din zona de confort. Dacă ne analizăm, cu sinceritate,propria viață, observăm ce schimbări avem de făcut pentru a ne fi mai bine și pentru a fi în relații mai bune cu cei din jur. Apoi, intervine plăcerea. Putem porni schimbarea de la ceea ce deja există și este bun. E mai ușor și mai plăcut să construiești pe o bază care deja există decât să iei totul de la zero. Fiecare avem și aspecte pozitive în viața noastră. Să le sesizăm, să le admirăm și să le folosim, începând reconstrucția de acolo. Cu pași mici și cu câteva lucruri care ne plac, pentru a fi cât mai aproape de zona noastră de confort actuală. Apoi, pe măsură ce prindem gustul noilor activități, ne putem fixa noi obiective. Și uite așa, încet-încet ne lărgim zona de confort. E ca și atunci când mergi în altă țară și încerci gastronomia locală: inițial, poate vei mânca ceva ce seamănă rețetele de acasă, dar apoi, gradual, încerci mâncăruri noi. Astfel, tu te bucuri de noile descoperiri culinare, iar organismul nu are un șoc, pentru că nu îi dai dintr-o dată ceva total diferit.
 
3. Teama de viitoare emoții negative. Mai ales dacă anterior am avut un eșec și am suferit, ne e teamă să încercăm din nou. Pentru că nu mai vrem să suferim. Pentru că nu știm să gestionăm emoțiile negative atunci când apar.
Emoțiile negative sunt firești, la fel ca și cele pozitive. Și au rolul lor important în dezvoltarea personală și în interacțiunea noastră cu lumea (despre acest aspect am vorbit într-un articol anterior). Înțelegând acest lucru, nu mai fugim de emoțiile negative, ci învățăm să le gestionăm, pentru a nu ne copleși.

Schimbarea este inerentă vieții. Schimbarea vine din interior. Și, nu în ultimul rând, viitorul este al celor care fac ceea ce alții nici măcar nu încearcă. Mult succes nouă tuturor în realizarea schimbărilor pozitive!😄



Comentarii

Postări populare de pe acest blog

TREI COPII PERICOL PUBLIC-Greșeli de educație, ADHD sau tulburare de conduită? Cum le tratăm?-

Curajul de a renunța